Prinsessprovet


Förskolan


Ett lekfullt drama om jämställdhet där vi undersöker gränsen för vad vi egentligen kan.


JOHAN THEODORSSON

Skapande skola & förskola      

Drömmarnas port


Förskolan och F-5


’Drama om barns drömmar. Fokus ligger på att alla ska ha rätt att själv få bestämma hur de vill vara. 

Räven


Förskolan och F-3


Drama om att ”leka tre”, avundsjuka och vänskap .


HEM

073-203 81 59

johan@fantasiformedlingen.se


Medverkan i SVT

Allas lika värde

Förberedelseklass


Allas lika värde är ett berättarprojekt som riktar sig till förberedelseklasser. Alla deltagare väljer ett personligt föremål som blir till en berättelse. Eleverna får använda tre olika uttrycksmedel för att forma sin berättelse: skriva, rita och berätta muntligt. Först sker arbetet i klassrummet och sedan i en workshop med scenberättaren och pedagogen Johan Theodorsson. Målet är att stärka språket och identiteten hos deltagarna.

Bästa boken

Förskolan och F-3


Bästa boken är ett läs- och berättarprojekt som riktar sig från förskoleklass upp till årskurs 3. Alla deltagare får läsa/ får uppläst tre böcker. Böckerna diskuteras och eleverna utser en vinnare. Scenberättaren och pedagogen Johan Theodorsson gör sedan en interaktiv dramaföreställning av den vinnande boken.  Målet är att skapa ett intresse för läsning genom att jobba med en bok på olika sätt: läsning, drama och muntligt berättande.

Klicka på PDFerna för att läsa mer om projekten.

Flera projekt med fantasi och kreativitet


Här kan du läsa om fem olika Skapande skola och förskola projekt som jag har drivit och genomfört på skolor och förskolor i hela Sverige. Metoden jag använder är dramapedagogik blandat med berättade. Läs mer om Drama för barn.


Det projekt som fått mest medial uppmärksamhet är Allas lika värde som du kan läsa om nedan. Det är ett berättarprojekt med nyanlända som jag gjorde i Sigtuna 2015-2017. Här är några av pressrösterna:


Om Allas lika värde


TV4: Flyktingbarn bakom utställning

Biblioteksbladet: Folksagorna ger kraft

Kulturrådet: Berättelser i fokus på Sigtuna bibliotek/


Äventyrsdrama

Förskolan


Äventyrsdrama startar med en saga, fortsätter med en utmaning och till slut är hela förskolan en verkstad. Dramapedagogen och berättaren Johan Theodorsson leder ett kreativt drama där deltagarna är med och skapar sina egna sagoäventyr. En nyckel öppnar dörrar till nya världar. Ett enkelt tyg och vi möter en häxa. Med teaterns medel tar vi oss vart vi vill.  Det blir musik, många skratt och i fokus står hela tiden det egna skapandet.

Fakta


Datum

Enl överenskommelse


Max antal

Förskolan: Ca 10-12

Skolan: En klass


Plats

I klassrum eller liknande


Pris

Ring eller maila för en offert


Tfn

073-203 81 59


Mail

johan@fantasiformedlingen.se